Все по-млади хора попадат в лапите на депресията...

Финансовата криза удря не само джоба ни, но и психиката ни. Все повече млади хора страдат от нервни разстройства заради безпаричието, което ги е обхванало. През последните няколко години се увеличава броят на хората между 25 и 40-годишна възраст, кои

2011-04-12 01:42:16
Все по-млади хора попадат в лапите на депресията...
Финансовата криза удря не само джоба ни, но и психиката ни. Все повече млади хора страдат от нервни разстройства заради безпаричието, което ги е обхванало. През последните няколко години се увеличава броят на хората между 25 и 40-годишна възраст, които страдат от депресия, както и този на хората, които изпитват панически пристъпи и тревожни разстройства.

Увеличават се хората, които имат сериозни психози, както и тези, които търсят решение и утеха в алкохола. Много от дамите посягат към чашката, за да забравят за натовареното си ежедневие. Броят на самоубийствата значително се е увеличил през последните няколко години.

За да бъде човек в добро психическо състояние, той трябва да усеща моралната подкрепа на своето семейство, както и да има достатъчно приходи, с които да издържа себе си и своето семейство и да може да води нормален начин на живот. Хората, които нямат много пари, обикновено се чувстват несигурни, притесняват се, че ще загубят работното си място, нямат стабилно семейство или интимна връзка, а всичко това влияе негативно върху емоционалното състояние на хората и те често се затварят в себе си.

Най-уязвими са хората между 30 и 40-годишна възраст. Освен, че страдат от безпаричие, те трудно намират свой партньор, с когото да създадат семейство и наследници.

За да не изпадне младият човек в депресия, той не трябва да стресира организма си. Жените трябва да избягват изтощителните диети пролетно време, защото имат нужда от повече витамини и енергия, но трябва да наблегнат на физическите упражнения, които тонизират тялото. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия